top of page
Parks_hvit.jpg
Parks_hvit.jpg
Parks_hvit.jpg
Parks_hvit.jpg
Parks_Eierskap.jpg

Thor Johan Furuholmen (f.1973 -)

Furuholmen familiens eierskap i alpinbransjen begynte da Konsernbygg AS (eid 100% av Thor Furuholmen (f.1939) kjøpte Tryvann Skisenter AS i 1998. I 1999 solgte Konsernbygg 50% av aksjene til Sundt Sport AS. Fra 1999 til 2012 utviklet familiene Furuholmen og Sundt anleggene på Tryvann til å bli et fullverdig og topp moderne skianlegg til glede for hele østlandsregionen. Fra tidlig 2000 tallet engasjerte Thor Johan Furuholmen (f.1973) seg i styret i Tryvann Skisenter som senere ble Oslo Vinterpark og var med på utviklingen av ekspansjonen av anlegget med Wyller Multiarena som sto ferdig til VM i Snowboard i 2012. I 2018 kjøpte AS Vidsjå ut sin partner Sundt Sport og engasjerte Marius Flaaten (f.1972) som ny daglig leder. Sammen utviklet Furuholmen og Flaaten en ny overordnet strategi for virksomheten der man gjennom en ny og innovativ prismodell ønsket å få flere ute på ski oftere. Flaaten ble på dette tidspunktet også eier i selskapet.

 

Litt av grunnlaget for Furuholmens inntreden i alpinbransjen ble lagt av Entreprenør Thor Furuholmen (f. 1899 – d. 1984) som bygget opp et av landets ledende entreprenørvirksomheter ette krigen.  Entreprenørfirmaet ble ledende på bygging av kraftanlegg (kraftanleggene i Aurlandsdalen) og bygget også Postgirobygget og Gaustadbanen. Fra midten av 1980 tallet, da entreprenørvirksomheten ble solgt forvaltet Thor og Christen Furuholmen (født hhv. 1939 og 1941) familiens engasjementer med langsiktighet og tålmodighet. I sin ungdom var Thor og Christen aktive og meritterte alpinister og deres interesse for alpinski er fremdeles sterk, og de er å finne i anleggene når forholdene byr seg.

H. Marius Flaaten (f.1972 -)

Familien Flaaten sin erfaring med reiseliv og alpinturisme startet i 1965 da Carl H. Flaaten (f.1914 -d.1998) åpnet Beito Høyfjellshotell. Året etter åpnet Beitostølen Skiheiser og en ny norsk destinasjon var satt på kartet. Carl sin mellomste sønn, Harald Flaaten (f.1942), ble etter hvert eier og utvikler av Beitostølen Skiheiser. Anlegget ble solgt i 1998. Marius Flaaten er sønn av Harald og kan slik sett sies å være alpinanleggsdriver i 3.generasjon.

HMF.jpg
TJF.jpg

Entreprenørskap og en solid dose lidenskap til skisporten og dens utvikling

– ligger innebygget i eiernes DNA

bottom of page